Influenzavaccine børn

Børn i alderen 2-6 år tilbydes gratis vaccination mod influenza

 

Barnet skal være fyldt 2 år – og må ikke være fyldt 7 år – på datoen for den første vaccination

Vaccinationen mod influenza til børn gives som en næsespray, der sprøjtes op i begge næsebor. Denne vaccine er specielt udviklet og godkendt til børn. Den skal gives 2 gange med 4-6 ugers mellemrum. Der skal således bookes 2 tider til hvert barn. Tilbuddet gælder raske børn. Barnet må IKKE være MFR-vaccineret 4 uger op til den første influenza-vaccination.

Sundhedsstyrelsen skriver således:

“Små børn kan blive rigtig syge med influenza. Og selv om de fleste børn heldigvis ikke bliver så alvorligt syge af influenza, at det kræver indlæggelse, giver influenza hvert år mange sygedage blandt børnene og deres pårørende. Fordi vi står i en særlig situation i år, hvor epidemien med COVID-19 stadig er i gang, er det ekstra vigtig at forebygge al den sygdom, vi kan.”

Mere information kan findes på  www.sst.dk

 

Der kan bookes følgende tider online

Første tid søndag den 10. oktober kl. 9-13
Anden tid tirsdag den 9. november kl. 15-17

ELLER

Første tid tirsdag den 19. oktober kl. 16-18
Anden tid lørdag den 20. november kl. 14-17

 

Sådan gør du:

Under “Konsultationstype” vælges: Influenzavaccination børn 2-6 år.
Under “behandler” kan man vælge fx “vaccination”, “vikar” mfl., alle her kan bruges.

Vaccinationen kan også gives i forbindelse med børneundersøgelse eller andre kontakter i klinikken (hvor børnene ikke har feber).

Da vi har rigtig travlt i klinikken (og i resten af sundhedsvæsenet), er det vigtigt, at I forsøger at bruge de ovenstående dage. Men hvis ingen af tidspunkterne passer jer, er I velkommen til at kontakte os pr. telefon for at lave en anden aftale i klinikkens sædvanlige åbningstid.